Posts

GSLC 3.0

Image
Program dah lama baru nak up? Hahahah Apahal?

So, ceritanya GSLC ni adalah satu program di mana untuk memilih calon akhir bagi mengisi tampuk kepimpinan Kolej Kediaman Tun Fatimah. Yang dinamakan sebagai Majlis Kepimpinan Pelajar (MKP). Kiranya MKP ini boleh dikatan sebagai kedua terpenting selepas Majlis Perwakilan Pelajar (MPP).

Alhamdulillah diberi tugasan selaku Ahli Jawatankuasa Tugas Tugas Khas bersama dua dua ahli yang lain dalam 'team'.

Bermula dari tugasan reka design banner sampai ke tagging hinggalah sampai melakukan laporan akhir program. Semuanya boleh dikatan berjalan dengan lancar kerana saya ada pembantu yang sangat kuat dan arif untuk membantu dari segala aspek. It goes to Razak dan Adib,

Terima kasih untuk segala memori, pengalaman dan kembalikan keseronokan berprogram tu. Terima kasih kerana memberikan komitmen yang sepenuhnya. Walaupun mereka adalah mantan MKP tapi mereka sangat membantu untuk melancarkan progrm dan menjalankan tanggungjawab dengan sepenuhn…

annoying as F

Apa benda lah setiap kali jumpa kena brag pasal diri sendiri. Serius takleh nak hadam duhh.
Dulu engkau ni, dulu engkau tu. Dulu engkau kena puji sebab tu, sebab ni. Iye, aku tahu kau bagus. Kita belum bekerja bersama lagi, tapi kau terlalu banyak listing out sangat lah. Aku jadi mual. Sebab bila aku kerja dengan kau, kau bukannya perform sangat pun. Buat kerja pun delay. Lambat progress. Lemau lah aku nak tunggu,
Tapi memang kau ada bagus dalam certain things pun, kau sangat detail tentang semua benda. Kau sangat particular untuk setiap benda kecil kecil pun.
Tapi kadang kadang masa aku tengah takde mood kau nak bebel panjang panjang. Aku pun tak larat nak hadam, tak larat nak layan.
Sorry to say, memang kadang kadang aku punya ekspresi  uka ni susah sikit nak kawal. Maaf kalau kau terasa, tersinggung apa semua, tapi serius kadang kadang aku tak larat. Sebab setiap kali jumpa je kau akan bazirkan masa aku dengan benda bukan bukan takde faedah. SETIAP KALI kot.
Sorry, I have to rant o…

"move on" itu sumpah payah

Sejak kebelakangan ini, aku pun tidak tahu. entah apa yang aku nak kenangkan, apa lagi yang aku nak ingatkan.
Lepas aku dah mula buat keputusan yang aku akan berhenti 'stalk' kau. Akhirnya air mata ini mengalir lagi.
Aku tidak tahu apa lagi yang aku tunggu, apa lagi yang aku harap. Tapi aku memang tahu yang untuk ada "kita" tu memang sesuatu yang mustahil.
Sudah berkali aku ingatkan diri aku sendiri bahawa aku yang rugi, aku yang sakit hati bila stalk lagi. Jadinya, tahan selagi boleh.
Sejak bila Amirah Saharan yang kuat, yang mental sado, yang jiwa kental boleh jadi serapu rapuh manusia?
Aku tidak tahu bila semua ini terjadi, tapi aku ssedar bila aku memang dah betul betul fall dengan kau. Lepas semua yang kita rancang aku tahu benda tu kau tengah rancang dengan orang lain.
You used to said that " I know that you are strong to undergoes all situation, and we will face the problem and circumstances in the future together, sayang"
It is not that "sayang…

Misi Penambahbaikan

Selepas sekian lama aku mendugong kat atas katil. Jadi, semalam adalah masa yang tepat untuk aku kembali training.

Kak Bad, orang yang aku paksa heret sekali pegi dewan martial arts. hahhaha
Sorry Kak Bad, takde orang lain boleh teman kechik.

Rasa puas gila dapat keluar peluh. Macam biasalah lepas dah stretching, aku akan memain dulu baru serius. kalini dengan jayanya dapat seludup bawak masuk handphone sendiri untuk record.




Sis kasi belanja sikitlah video training.
Diakui bahawa, movement aku tak sharp lagi. Banyak lagi aku kena belajar. Kaki punya position pun tak berapa berapa mantap. Dengan belum masuk mood seriusnya. Sorry, I bukan poyo. Tapi ni untuk aku punya self improvement in the future. In shaa Allah, I'll train harder. aku nak mantapkan aku punya side kick dengan front kick dulu. Punching tunggu dua minggu lagi kot.



P/S : Saya budak baru belajar; kalau salah, terima kasih kak bad tolong tegurkan. (=
(Bila amirah saharan nak kurus woiii)


Lots Of Love, XOXO -Amirah Sahar…

Should Do

Heyyy, asal muka you lagi kat sini?

Someone ask me, why I normally escape from being participating in any program?
Just because. There is no concrete reasons for me not joining any program.
The things that I can be assured is I'm trauma in joining any program.

I'm afraid that if I'm too busy in handling, organising and joining program, my result would be worse. That is the reason that I can be assure.


So, now my semester break just started. Then, I decided to join one the college program. Which is "Get Smart Leadership Camp 3.0".
So, the program will be held 3 days 2 nights. It is for introducing how organisation work, to divide them under certain biro and interaction between 'Majlis Kepimpinan Pelajar(MKP), pembantu felo, felo and pengetua' itself.


So, my task is I'm under AJK Tugas Tugas Khas. Which is I never been assigned under this biro before.
Luckly, I have Razak, I wish that he could help me for designing the banner, shirts and tagging.


Thanks…

Terima Kasih Ayah

Image
hadiah kecil yang boleh memberi saya kebahagian

Alhamdulillah waktu umur dah macam ini pun saya masih dapat dari ayah.

terima kasih ayah untuk hadiah jam ini.
Aku memang pernah cakap yang aku tak akan terima hadiah sebagai jam dari orang lain. Aku pernah cakap yang kalau nak beli hadiah hantaran jangan bagi hadiah jam.

Yang buat aku mahu menangis, 2 jam yang aku simpan tu dah sampai waktu dia untuk tak berkhidmat pada aku lagi.

yang satu dah hilang, yang 1 lagi dia punya muka jam tu calar teruk.

Masa aku terima jam tu pun, ayah baru bagi aku duit elaun bulanan. lepas tu, ayah bagi lagi jam tu.

sebab aku memang sayang sangat kat semua jam yang aku ada selama ni.

Dia jadi sedih sebab jam lama tu dah tak boleh nak berfungsi.

Terima kasih ayah lagi sekali untuk jam ini, tapi adik nak ayah tahu yang adik sangat sangat hargai hadiah ini.
Walaupun ayah tak baca apa yang adik tulis ini. Tapi adik nak selalu ingatkan diri adik, sebab adik dah banyak sangat terima segala benda dari ayah.

Adik s…

semester 1 was over

Image
Alhamdulillah.

dah selesai pun sem 1 untuk master ni.
yeayyy. Finally I can say hello to semester break.

I really hope that I can pass with flying colours and now I'm ready with my upcoming task, which may be held at Bandar Sunway.
May Allah ease everything, and may Him give me all his blessings during that weeks or months. Amin

This is my list of subjects for this semester. For sure, I'll pass Research Methodology class with flying colours. =)



Love you. XOXO! -Amirah Saharan- 11 0505HRS July 2017